BIOGRAFI

Julie MeeRa

Sopran

OPERA TIL ALLE

Julie MeeRa ønsker at nedbryde en række af de fordomme, der knytter sig til opera og klassisk musik, og hun arbejder med de store operafortællinger i intime koncertformater og storslåede iscenesættelser.

Således kunne man i 2015 opleve hende i Kasper Holtens iscenesættelse af Carl Maria von Webers Der Freischütz og allerede året efter sang hun partiet som Barbarina i Elisa Kragerups iscenesættelse af Wolfgang Amadeus Mozarts Le Nozze di Figaro. Begge på Det Kongelige Teater. I 2018 medvirkede hun i turnéforestillingerne Le Nozze di Figaro og Carmen, der begge blev produceret af GuidOpera og opført på alternative koncertlokationer i Danmark og Sverige.

I efteråret 2021 medvirker Julie i Stille Slag på Teater Republique. En opera skrevet af Louise Alenius og Tanja Diers. Instrueret af Tue Biering. I december synger hun sopranpartiet i Händels Messias med Sønderjyllands Symfoniorkester. 

La Finta Giardiniera, Takkelloftet (2020) // foto: Joseph Alford
Papageno & Papagena, Det Kgl. Teater (2018) // foto: Camilla Winther

GLEMTE PERLER & NYSLEBNE DIAMANTER

Julie MeeRa brænder for den nyskrevne opera og uropfører jævnligt nye værker.

I 2017 medvirkede hun i uropførelsen af Niels Marthinsens kammeropera DARWIN på Aarhus Sommeropera og i august 2020 kan hun opleves i uropførelsen af Frederik Zeuthens nye kammeropera And all was still på Herning Opera Festival med Ensemble MidtVest og dirigent Bo Holten.

Som en del af et særligt sammensat hold medvirkede hun til opførelsen Håkon Børresens genfundne opera Den Kongelige Gæst ved Copenhagen Opera Festival i 2019 og i juni 2020 sang hun partiet som Arminda i Mozarts sjældent opførte forviklingsopera La Finta Giardiniera i en unik iscenesættelse skabt af instruktør Joseph Alford direkte til et online-format.

OPERA FOR BØRN & UNGE

Julie MeeRa medvirker til at skabe forøget fokus på opera af høj kvalitet for børn og unge.

I 2018 og 2019 medvirkede hun i Det Kongelige Teaters operaprojekt for børn, PixiOpera, og i 2019 var hun med til at uropføre operaen Philomenas Stemme på Zangenbergs Teater med musik af islandsk-tyske Steingrimur Rohloff. En opera, som Politiken beskrev som en “lille perle”.

Philomenas Stemme (2019) // foto: Emilia Therese, Zangenbergs Teater
Nytårskoncert med Slyngelorkestret (2020) // foto: Sønderborg Nyt

SYMFONISK BRUS

Julie MeeRa har en omfattende koncertvirksomhed og er ofte solist med nationale og internationale ensembler og orkestre, såsom Prinsens Musikkorps, Sønderjyllands Symfoniorkester, Cairo Symphony Orchestra, Akademisk Kor & Orkester, med flere.

Sammen med sin faste duopartner, organist Anne Agerskov, opfører Julie MeeRa store symfoniske værker i nye stemningsfulde udgaver for orgel og sang blandet med glemte perler af kendte komponister.